Monday, April 30, 2012

Cy's Cook Off - Cardinal & Gold Cream Cheese Burger

One of my favorite hobbies and interests is cooking.  I know I've shared about cooking a little in my blog before and today my post will be about a recipe I created.  I produced my "Cardinal & Gold Cream Cheese Burger" by modifying and coupling a couple other of my burger recipes together.  I created the burger for a Pinterest contest for Iowa State Athletics.  There contest is called Cy's Cook Off and whoever receives the most repins and likes wins a $100 gift card to Cy's Locker Room and an autographed Coach Rhoades mini helmet.  I'm planning on giving the helmet to Make A Wish North Iowa for the Wish Upon A Par auction and I'm planning on decking out the family in new ISU gear for football if I win.  I'd appreciate your repin and or like by May 7th!  Enjoy the recipe!

2 pounds ground hamburger
1 packet (1 ounce) onion soup mix
1/2 cup bread crumbs
1 T seasoning salt
1 egg
1/2 yellow bell pepper
1/2 red bell pepper
1 red chili pepper
8 oz neufchatel cheese (1/3 less fat cream cheese)
1/4 medium onion, grated
2 large cloves garlic, grated
1 t seasoning salt
1/2 t cumin
6 slices cheddar cheese
6 buns


Mix hamburger, onion soup mix, bread crumbs, 1 T seasoning salt and 1 egg in large bowl.


Form into 6 round patties; make thumb print in middle of each patty so cooks evenly.  Place on pre-heated grill.  Grill each side 3 to 4 minutes.


When place burgers on grill, also put cleaned  (pith and seeds taken out) yellow, red and chili peppers.  Once peppers are cooked, after a few minutes, take peppers off grill to dice.To diced grill peppers, add 8 oz cream cheese, onion, garlic, 1 t seasoning salt and cumin.  Mix with spoon in medium bowl till evenly combined.


Once hamburgers are almost done (couple minutes remaining) place large spoonful of cream cheese mixture on top of each burger.


Add slice of cheddar cheese on top of cream cheese mixture.


Serve on hamburger buns when done being cooked and cheese is melted.

3 comments:

 1. Thank you to everyone that re-pinned or liked my burger recipe. I got official notice this morning that I won and was named Top Tailgater!

  ReplyDelete
 2. Lá muồng trâu là gì, có tác dụng chữa trị bệnh gì?Nếu một con ma làm bạn nghẹt thở hoặc con quỷ đang bóp cổ bạn trong giấc mơ của mình, thì có nghĩa là bạn đang bị ai đó ngăn cản gì đó hoặc công việc của bạn đang bị cản trở.
  Dế bò vào nhà kêu là điềm gì, hên hay xui, tốt hay xấu ?Tuy không gây khủng hoảng hay phiền não cho người nằm mơ như khi gặp ác mộng nhưng nó cũng khiến tinh thần bạn bất an
  [Giải đáp]Thả thính có ý nghĩa là gì ?Nếu mơ thấy những vật dụng, nữ trang, tiền bằng vàng thì thường là điềm mình sắp có nguồn thu đều đặn.
  Hướng dẫn cách quan hệ tình dục lần đầu không bị đau rátBạn có thể thấy rằng những đặc điểm chung sau đây của con rắn xuất hiện trong giấc mơ của bạn, cũng như trong cuộc sống hàng ngày của bạn.
  Giải mã giấc mơ – Nằm mơ thấy bị mất xe là điềm báo gì ?Mơ thấy phân và nước tiểu dính trên người báo hiệu có nguồn tài vận sắp đến, sự nghiệp thuận lợi. Doanh nhân mơ giấc mơ này ám chỉ công việc làm ăn suôn sẻ, tài vận đến liên tiếp
  Giải mã giấc mơ – nằm mơ thấy con lợn là điềm báo gì ?Ngược lại, giấc mơ về quái vật lại chẳng hề vui tí nào. Lúc này, mẹ nên biết rằng có đến 42% phụ nữ mang thai thường gặp ác mộng.
  Top 5 nhân vật anime nam đẹp trai nhấtTrong những giấc mơ từ nhỏ tới lớn, tin chắc là bạn đã ít nhất một lần nằm mơ thấy mình khóc. Tuy khóc trong mơ, nhưng mà ngoài thực tế, nước mắt lại chảy thật.
  Thế vận hội olympic mùa hè 2016 tổ chức ở đâu ?Trong một cuộc tình, có thể nói, hôn nhân, đám cưới là kết quả của một mối tình đẹp, là mơ ước mà mọi ngừoi yêu nhau đều muốn có được.
  5 Dấu hiệu chuyển dạ thật sự mẹ bầu cần biếtTrong những giấc mơ như vậy, bạn có thể bị rượt đuổi bởi một kẻ tấn công, một con vật, một con quái vật hoặc một cái gì đó không rõ nhưng nó muốn làm tổn thương hoặc có thể giết chết bạn
  Giải mã giấc mơ - Nằm mơ thấy con ong là điềm báo gì ?Nơi nào không có nước, nơi đó không có sự sống. Có nước nghĩa là mọi thứ có thể phát triển và sinh sôi nảy nở.
  Nháy(giật) mắt phải liên tục theo giờ là điềm báo gì, hên hay xui ?Đây là 1 trong số những mẹo hay có tác dụng trị thâm vùng kín an toàn nhất, bởi dầu oliu có các thành phần tự nhiên rất nhẹ nhàng,

  ReplyDelete
 3. Top tailgater?! That is awesome! This burger looks delicious and perfect for a summer get together. I hope you had a great weekend, Val!

  ReplyDelete